| Gönderen: 02 kasim 2008 Saat 20:32 | Kayıtlı IP
|
|
|
Ben risalei Nuru tamamen okudum.Fakat toplantılara gitmiyorum.Bediüzzamanı çok seviyorum.Büyük bir islam alimidir ve islam oğrunda acayip hizmet vermiştir.Allah rahmet etsin.
Ancak oda bir beşerdir hataları olabilir.zaten kendiside sağlığında kusursuz olduğunu söylemediği gibi.İslamın bir hizmetcisi olarak bir tellalı olarak kendisini nitelemiştir.Onu eleştirmek yanlıştır.Gayri müslimlere hizmet edilmiş olur.
Asla tefrikaya yer vermeyen,ona haksızlık yaparak 28 yıl mahkeme mahkeme dolaştıran zalimlere dahi hakkını helal etmiş bir kişidir.Kendisi kürt olmasına rağmen ırkçılığı esas almamıştır.
Gönüllü olarak savaşa katılmış,rusyaya esir düşmüş,2,5 yıl esarette kalmıştır.
Bir çok insanın müslüman olmasına veya imanının gelişmesine vesile olmuştur.
Bir insanın iyi tarafından ve ilminden yararlanılır,varsa eksikliği yanlışlarını almazsınız.kendisine bırakır,kendi hatalarınızla oğraşırsınız.Veya zındıka ile mücadele edersiniz.Ama insaflı davranmak imanın yarısıdır.Haddi aşmak müslümana yakışmaz.
Allah Kuranı Kerimde buyuruyorki (Alimler gökteki yıldızlar gibir.)ve(Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olurmu?.)diyerek.İslam alimlerinin faziletinden bahsetmektedir.
Bilmeden,tanımadan,hamasi bir şekilde,nefsani davranıp alimleri yermek,en büyük hatalardan biri olsa gerek.
Bir insanın bir hatasından dolayı onu,kınamak,safdışı etmek, öldürmek gibi bir cinayettir.
__________________ melekisrafil
|