Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam ilahi bilgi kardeş
Şimdi Allah için biraz düşün. İlk önce bir anket açıyorsun ve şöyle diyorsun.
Anket Sorusu: Kuran bilgime göre 5 Kehanetim var! Sizce hangisi en son olacak?
Yerçekimine meydan okuma
Bin yıl ömür
Vahşi hayvan kalmayacak
İkinci Nuh Tufanı
Cansızdan canlı oluşturma
Bu yazıyı okuyan insan ne anlar. Dikkat et benim kehanetim diyorsun
Ben yerçekimine meydan okurum
Ben cansızdan canlı oluştururum
1000 yıl yaşarım
2 nuh tufanı olacağını haber veriyorum
vehşi hayvanların kalmayacağını haber veriyorum
şeklinde anlamazmı. Allah için söyle. Durum böyle olunca benim itirazım geçekten çok mu yersiz duruyor.Oysaki bu şekilde yapacağına kardeşler ben şu ayetlerden bunları anlıyorum demiş olsaydın, bizde bilgimiz dahilinde katkıda bulunmağa çalışırdık
Demişsinki
İlahibilgi, Kuran'dan hiçbirşey anlamıyor ve tüm bu gerçekleri ŞOW için yapıyor ve Allah'ın adı ile alay ediyor ve O'NA ŞİRK koşuyor öyle mi? Peki öyle olsun! Sizin dediğiniz olsun! Fakat bu gerçeklerle yüzleşirseniz, umarım yaptığınız bu haksız yergilerden (o zaman) pişmanlık duyarsınız!
"Tarih tekerrürden ibaret" gerçeğini, Kuran ile kabul etmek, sizin için zor bir iş
Lütfen kardeşim, olayı niçin bu kadar duygusallaştırıyorsun.Bir yanlışı uyarmak senin kurandan hiç bir şey anlamadığın ve şirk koştuğun anlamına mı gelir.
Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu bende kabul ediyor vehatta tartıştığım gelenekçilerin kafasına bu gerçeği ısrarla hatırlatarak vuruyorumki şirkin ve müşriklerin 1400 öncesine ait olduğu şeklindeki savunma taktikleri boşa çıksın.
Ama sende teslim edersinki bu gerçeği genelleştirip, kurandaki her ayet için geçerlidir diyemeyiz değilmi ?Aksi takdirde peygamber olduğunu iddia eden iskender gibi sahtekarlara nasıl itiraz etme hakkımız olurki.zaten bu gibi sahtekarların en büyük dayanakları bu. İşte bak tanerin yazısına
Allah bir kafire resul demis, meleklerine resul demis, cinlerden kimilerine resul demis, Peygamberlerine resul demis, Peygamber olmayan velilerinede resul demis.
Yani, kısaca bizim tereyeğlı iskender niye resul olmasın
Şimdi biride kalkar tarih tekerrürden ibarettir bende Hz İsa gibi ölüyü diriltirim derse haklısin mı diyeceğiz
selam
|