| Gönderen: 18 kasim 2005 Saat 11:40 | Kayıtlı IP
|
|
|
Hayrettin Karaman YENİ ŞAFAK gazetesinde ilginç iddialarda bulunuyor. Örneğin bugün (18 Kasım 2005'te) diyor ki şeriat "Kuran ayetlerine dayanan müslümanlık yasasıdır."
Soru 1:
Şeriat neden ayetlerin kendisi değil de onlara yalnızca dayanan yasalar oluyor?
Allah'ın şeriatı ayetlerin kendisidir; asla değişmezler. Ama Karaman'ın şeriatı, kendi açıklamasına göre, ayetlere dayanan yasadır; zaman ve mekana bağlı olarak değişirler.
Onların ayetlere dayandığı ise yalnızca beşerî bir iddiadır. Nitekim ben Karaman'ın hükümlerinin ayetlere asla dayanmadığını görüyorum; hâttâ aykırı buluyorum.
Yine de Karaman bu ikisi aynıymış GİBİ YAPIYOR. Aslında bu, ALLAH GİBİ davranmak yani rablik taslamak değil midir?
Devam ediyor: Şeriat İslamdır; buna göre şeriat kutsaldır.
Soru 2:
Karaman'ın şeriatı, beşerî hükümlerdir. Onun beşerî hükümler neden kutsal oluyor?
Örneğin, Karaman'a göre 24:31'deki ziynetler, kadın vücudunun örtülmesi gereken yerleridir yani avret yerleri (26 Haziran 2004 tarihli yazısı). Oysa bu idia ayetlere kesinlikle aykırıdır ve İslama fuhuşu davet etmektedir.
Yine örneğin Karaman'a göre Müslüman bir aile tarafından bakımını üstlenilen yabancı çocuklar aileden sayılamaz çünkü İslamdaki mahremlik-namahremlik ilişkisini bozarlar (Karaman'ın web istesi). Oysa indirilen İslamda böyle bir mahremlik-namahremlik ilişkisi asla yok. Dolayısıyla bu iddia da ayetlere aykırıdır. Ve zulümdür çünkü aile taarfından bakımı üstlenilen çocukları sevgisizliğe, yalnızlığa mahkum eder.
Zulüm ne zamanda beri kutsaldır?
Sevgiyle,
Hasan Akçay
|