| Gönderen: 01 ekim 2005 Saat 10:04 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Yüzünü Allah'a dönen Herkese olsun,
İçimdeki huzursuzluğun had safhaya ulaştığı dönemde,girdiğim arayışın beni nerelere götürebileceğini kestiremiyordum.Allah bir "din" indirmişti ama o karmakarışıktı,çözüme muhtaçtı.Bunun formulleride menfeattan uzak,mütevazi,hümanist,saygılı.. vs alimlerimizdeydi(!)
Öyle ya bize çok ağır yüklemişti Allah.Başka insanlara giderek/danışarak/tabi olarak en güçlü isyanımızı o an yaptık zaten.Hiç birşeyin kusursuz olmadığı fikrinden yola çıkıp,Yaradanın bile kusurlu olduğunu ima etmeye başladık hareket ve düşüncelerimizde.Oysa kabul etmeyecekti bunu kimse, ama kişi kendinede yalan söyleyemezdi ya....
Sonra putları kıran Hz İbrahim ve Hz Muhammede inat yeniden put yapmaya başladık.Ama bu putlar faklı olmalıydı öyle bir çekiç darbesiyle yıkılmamlıydı.Ee teknolojide gelişmişti.Alternatif postmodern putlar gerekliliği gelmişti.Gerçi Kur'an 1400 yıl önceden bunların haberini veriyordu anlayana..Put adamlar inşa ettik.Bizim gibi etten,kemikten.Yükledik yükleyebileceğimi kadar herşeyi onlara.Hatta kendi putlaştırdığımızı o kadar sevdik ki,Yaradanın bile üstünde gördük(kabullenmesekte)..Yıllar böyle devam etti gitti.....
Çok azı uyandı uykusundan,çok azı hipnoz olmadı.Bununda oranı sadece ama sadece bilimsel olarak asla hipnoz olamayanları geçemedi ne yazık ki...Cahilce,üşengeç tavırlarla Yaradanın ÖĞRETİSİNE itibar etmeyip,yardımcı adı altında(aslında ilahi kelamın bile üstünde tuttukları) öğretiler,dökümanlar çıktı ortaya.(for example:hızır öğretisi,risalet nurları,mezhep kitapları,hadis kitapları ve islamiyet adına yazılan yüzlerce hatta binlerce hurafe kitaplar).Tenolojiyide verimli kullandılar (internet,uydu,tv,radyo).Kitlesel hipnoz bu olsa gerek.Çok iyi hatırlıyorum.Bundan bir kaç sene önce bir adam tavuğu hipnotize ediyordu.Çok şaşırmıştım yahu tavuk hipnoz olurmu diye şimdi görüyorum ki bir çok hayvan hipnoz olabiliyormuş eşşek,koyun gibi (anlayana)
Allah muhteşem bir varlık.Üzülme duygusu varmıdır O'nda bilmiyorum ama eğer varsa bizi görüp çok üzülüyordur eminim...
Çözüm sizde arkadaşlar,bakın aklıma çok sevdiğim bir söz geldi.
YA ÇARESİZSİNİZ
YA ÇARE SİZ SİNİZ.
Çare Sizde,Çare Bizde...Hansçı olmakisiyorsanız ihtiyacınız olan tek şey internet ve temel düzeydekullanma bilgisi,İskenderci olmakistiyorsanız ihtiyacınız olan tekşey ise bir receiver,çanak ve uygun frekans.Bunlara ulaşmakta,dinden uzaklaşmak hatta çıkmakta iştebu kadar kolay.Ama size daha kolay birşey söyleyeyim mi.Doğruyu bulmak,kurtuluşa ermek çok daha ucuz ve zahmtsiz hatta bedava,ihtiyacınız olan tek şey bir adet Kur'an ve Siz....
rabbim hepimizi kurtuluşa erenlerden eylesin.
NOT:Yazım tamamen kendi kişisel düşüncelerimi yansıtmaktadır.Forumda bulunan kimsenin adına yazılmış değildir.Bu nedenle doğal olarak yazımdaki olası hataların tamamı ve bundan dolayı oluşacak sorumluk tamamen bana aittir.
|