Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Saygılar...............................................
Öncelikle şunu bilmemiz gerekir; Kuran doğaya, tabiata, evrene anlamaya çalışan bir gözle bakmamızı istemekle birlikte, indirildiği söylenen kitaplara da eleştirel bir gözle bakmamızı söyler.Onlar üzerinde de verilen bilgileri değerlendirip içerisinde "tutarsızlık" bulunup bulunmadığını gözlemleyecek bir bakış açısına sahip olmamızı istemektedir.Yaratıcı vahyetmiş olduğu bilgilerin çelişkili olmayan bir kaynak olması gerektiğini bildirir. Kaldı ki daha da ileri giderek;
"75. Böylece biz, kesin iman edenlerden olmasi için Ibrahim'e göklerin ve yerin melekûtunu gösteriyorduk.
76. Gecenin karanligi onu kaplayinca bir yildiz gördü, Rabbim budur, dedi. Yildiz batinca, batanlari sevmem, dedi.
77. Ay'i dogarken görünce, Rabbim budur, dedi. O da batinca, Rabbim bana dogru yolu göstermezse elbette yoldan sapan topluluklardan olurum, dedi.
78. Günesi dogarken görünce de, Rabbim budur, zira bu daha büyük, dedi. O da batinca, dedi ki: Ey kavmim! Ben sizin (Allah'a) ortak kostugunuz seylerden uzagim.
79. Ben hanîf olarak, yüzümü gökleri ve yeri yoktan yaratan Allah'a çevirdim ve ben müsriklerden degilim. ENAM SURESİ
Hz.İbrahim'in eleştirel bir gözle kainata bakarak, tanrı olarak bilinen varlıkları nasıl zihninde sonuçlandığını bir ibret vesikası olarak bize sunar.İlk önce yıldızı tanrı yerine koyar ,battığında eksikliğini görerek inandığı "tanrısını redderek"zihnini aktif olarak çalıştırır, sırasıyla "aya", "güneşe" de aynı gözle bakar ve eksikliklerini görerek reddeder.Sonunda Yaratıcının bütün bunları oluşturacak kudrette bir varlık olduğuna kalbi mutmain olur.
Bu net sayfasını paylaşan arkadaşların çoğu atalarının görüşlerini "zihni değerlendirmeden" geçirerek elemiş bulunmaktadır.Kuran'a da çelişkisiz olduğu için iman etmektedir.Çelişki insanın yalnış yorumundan doğar yada konuyu o zaman yorumlamak için yetersiz bulgulara sahip olduğundan doğar.Bu sitedeki arkadaşlar, İlhan Arsel'in,Turan Dursun'un kitaplaştırdığı yorumlarınıda okuyan kişilerdir. Ateist düşünceleri forumlarında kısırca sonuçlanacak atışmalardan çok, örnek olarak vermek istesem; en modern savunucularından Richard Dawkins'in Gen Bencildir,Tanrı Yanılgısı vb. kitaplarını alarak, okuyarak düşüncelerini takip eden insanlardır.
Sağlıcakla, hoş sohbet ile.......................................................!
Hakk olan gelipte,batılın beynini darmadağın eder ve Yaratıcı aklını kullanmayanları pisliğe mahkum eder!
|