Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
yeni şafak gazetesinin yeni promosyonunu duymuşsunuzdur sanırım.. benim anladığı kadarı ile yeni şafak gazete allahın eksik bıraktığı(haşa) dini tamamlayı kendine amaç edinmiş. nasılmı. tabiyiki hadislerle. neden? çünkü Hadis, dinin (vazgeçilmez) tamamlayıcısıdır...
daha sayfanın başında herşey apaçık ortaya çıkıyor.
Muttefekun Aleyh Hadisler
-Büyük boy lüks cilt,864 sayfa -Her hadisin orijinal Arapça metni ve günümüz Türkçesi çevirisiyle
İslam'ın iki büyük bilgesi İmam Buhari ve İmama Müslim'in doğruluğunda ittifak ettiği 1986 rehber hadis
Hadis, dinin (vazgeçilmez) tamamlayıcısıdır...
evet yanlış duymadınız yalnız 59 kupona yeni şafak dini tamamlıyor.
maide3: ...İşte bugün dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak müslümanlığa razı oldum....
bizler çıkıp bu dinin sahibi allah dediğimizde ağzında köpük/salya üzerimize saldıran bizleri kimi zaman cehennemin dibine gönderip işlerine gelince firavunu dahi cennetlik yapacak kadar ileri giden bu zibidiler, böyle kampanyalar gördükleri zaman nedense hiç seslerini çıkaramıyor daha doğrusu çıkarmıyor çıkaranlarında üstüne kusuyorlar. neden? çünkü: onlar buhariden müslimden bir hadis söz konusu olduğunda asla bu hadislerden şüphe etmezler. hatta kuran gibi korunduğunu söyleyecek kadar ileri giderler.hem kimlerin haddine düşmüşki alimlerin yazdıklarına muhalefet ediyorsunuz..
allah hepsinin belasını versin.
neyse dostlar sözü daha fazla uzatıp mübarek ramazanda daha fazla günaha girmeyeyim.
Katılma Tarihi: 24 eylul 2005 Yer: Almanya Gönderilenler: 333
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam.
Arkadasim sakin olmaliyiz.
Aslinda bizleri rahatsiz eden bu olmamali, bizleri rahatsiz eden durum, örnegin Diyanetin memurlarina bagis yapip bir shirk kapisina müsade edisimizdir.
Ben diyorum ki, her kesim kendi görüsünü inancini acikca duyurabilmeli, hatta ortalikta isterse misyonerler kaynasin.
Haniflerin gerek tane tane gerek bölük bölük bir araya gelmeleri gerekiyor, internet ortaminin disinda da bir birimizi tamamlamaliyiz, bir birimizi egitmeliyiz. Ileriye yönelik sahsi hayalim ise Haniflerin medya yoluyla insanlara sesini duyurabilmesidir. Gerek dergi, gerek TV, gerek radyo.
Bu tip kesimlerin bu tür kampanyalarina karsi cikmamiz yerine, bizler ufak ufak baslayip egrisini dogrusunu ortaya koymaya calisalim. Niha-i karar yine insanlarin olacaktir, dengeler esitlenmeli.
Dogrusunu anlayip bulduguna inanan herkesin üzerine bir görev düsüyor, adini ne koyarsak koyalim, üzerimizde bir sorumluluk var. Ama kücük ama büyük.
Molla gardasim sakin ol bu ne sidet bu ne celal. Dur hele bir nefes al.
Hadissiz islam eksik olmayi birak bir sure once bir alinti vardir burda. Adamlarin diyaneti Ayetlerin Buharinin uydurmasi hadisler ile nesh edilebilecegini bile soyluyor. Bu kafanin degismesi icin tekrar tekrar Allah'in ayetlerini hatirlatmakdan baska care yok.
Sagolsun Yeni safak bize sahih hadisle Kurana eksik diyen Buhari ve Muslimin hadislerini vermeseydi dinimiz eksik kalacakdi. Hey gidi dunya hey. Gelde aglama
celebi
Abdullah16 kardes not varoscu resmimi ramazan dolayisiyla kaldirdim.
__________________ Dabbetciler icin buraya: Bu Allah'in Dabbeti: www.hansvonaiberg.org
Iskenderciciler icin buraya: Buda Allah'in Mehdisiymis! www.iskenderalimihr.com bakabilirsiniz
Tepkin çok ağır.Bak biz bundan bir kaç gün öncesinde nasıl nefsimize
hakim oluruz kızmadan,güleryüzle birşeylerin analizini yapar veya
tartışırız dememize rağmen sen ne yapmışsın
Bırak molla isteyen okusun hatta belki bende üye olurum,okurum bakalım
2000 e yakın hadisi.En azından Kur'ana aykırı kısımları silerim
gider.diğerlerinide bir öğüt olarak alırım.Seçeceksin molla,doğruyu
yanlıştan ayıracaksın.Her kaynak böyle mükemmel bir rehber veya kaynak
yok Kur'an dışında.Önünde iki seçenek var.Ya kendini herşeyden
soyutlayacak eline Kur'anını alıp,sadece onu okuyacaksın(Esasında
benimde çok zaman düşündüğüm bir seçenek).Yada sabrını,efendiliğini
koruyacak,yine elindeki Kur'anın furkan özelliğiyle doğruyu yanlıştan
ayıracaksın...
Selam arkadaşlar.Mollamız bir geldi,pir geldi.Biz siteyi ufaktan ufaktan sakinleştirmeye çalışırken''Ağır olda molla desinler.''sözünü yalanlayacak şekilde Mollamız arz- endam eyledi. Sevgili Molla, kendini kolla.Tövbe ettim diye haber yolla.Benden günah gider valla.
Neyse sağolsun gençler uyarmış ta bize pek iş düşmemiş.Verdiğin habere gelince:Adamların dangalaklık yaptıkları belli.Furkan'ı eline alıp okumayan bu kişiler sadece kendilerine zarar verseler iyi ama millette koyun gibi be mübarek.Hemen üşüşüveriyorlar sürü halinde.
İktidarın parlayan ve palazlanan yıldızı Yeni Şafak saf kitleleri kendine çekip sayısını arttırmak için böyle hokkabazlıklar yapmaya iyice merak sardı.Türkiye Gaz. paçavrasından rol çalan bu hırsızlara bizim tek yapacağımız hurafe dükkanına dönen bu Yeni Paçavrayı almamak.Onlara vereceğim parayı bir yoksula harcarım,hiç olmazsa ecrim artar.
Bu arada iki küçük ricam olacak:
1.cisi lütfen şu Klavuzu.... olanın sözünü kullanmayalım.Çünkü Allah Adem'in oğluna yol göstersin diye karga gönderiyor.Karga Allah'ın ayeti sevimli bir kuştur.
2.cisi Celebi'ye.Lütfen o resmi ramazandan sonra da koyma.Acayip allerji duyuyom.Yoksa şiir yazmam ha...
Yönetici arkadaş.Başlık çok itici.Bu konunun başlığını şöyle değiştiriver bir zahmet:YENİ ŞAFAK'TAN ATALAR DİNİNE BÜYÜK HİZMET(!)
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Yönetici arkadaş.Başlık çok itici.Bu konunun başlığını şöyle değiştiriver bir zahmet:YENİ ŞAFAK'TAN ATALAR DİNİNE BÜYÜK HİZMET(!)
Selam Abdullah. Benim şahsi görüşüme göre de "dinsiz kopekler" ibaresi hoş olmayan bir ibare.
Arkadaşımızın açtığı bu konu başlığına dışarıdan müdahale etmektense molla arkadaşımızdan malum konu başlığını (dilerse) senin önerdiğin başlıkla yada benzeri daha "itidalli" bir başlıkla değiştirmesini kendisinden rica edelim.
selam dostlar sanırım yine vurmamış öldürmüşüm ama ne yapayım, benim müşriklere karşı üslubum bu ama bundan sona daha dikkatli olacağım hakkınızı helal edin.
sanırım konu başlığıda epey ağır olmuş onuda düzeltip makul birşey yapacağım..
şimdi sağlam kafayla bende kendi görüşlerimi belirteyim. açıkçası şunu söylemek gerekirse ben kendi adıma hristiyan yahudi yada budistlere putperest sünnilerden daha çok saygı duyuyorum. nedenine gelince onlar delikanlı gibi amaçlarını ortaya koyarken bu sünniler islam adı altında her türlü şirki etraflarına saçıyorlar. sadece şirkmi elbette bunla sınırlı değil. onlar rabbimizin son peygamberi hz. muhammede bu ecnebilerden çok daha fazla iftira ediyor. öyleki bir bakıyoruz peygamberimiz kimi zaman milleti taşlayan(recm) el kesen gırtlak doğrayan bir cani oluyor. kimi zaman onu sübyancı şehvet düşmanı biri yapıyor(6 yaşındaki hz. aişe). kimi zamanda göklere çıkıp allahla namaz pazarlığı yaptırıyorlar. bu liste daha uzar gider. ecnebiler bile bukadar ağır iftira yapmıyordur heralde
şimdi elbette herkes kendi inancını savunabilir. elin ecnebi misyonerinin ne kadar hakkı varsa buna onlarında hakkı vardır. ama bu putperest sünniler küçücük çocukların beyinleri yıkayıp kendi yarattıkları dinin(sünnet icma hadis) bekçilerini oluşturuyorlar. bunların sayısı 3-5 tanede değil tabi. ilköğretim okullarının din dersi müfredatı bile mezheplere göre düzenlenmiş.
birde buharinin hadisleri mevzuuna değinelim. deniyorki sahih hadisler vardir mevzu hadisler vardir.. biz buharinin yazdigi eserleri alıp kurana hangisi uyuyorsa onlari hz muhammed söylemis kabul edicegiz ve o sünnet yolunda mücadele edecegiz ince eliyecegiz sik dokuyacagiz laf getirmiyecegiz ... yani bir nevi (putlastiracagiz..) şimdi bizim işimiz gücümüz bitmiş gibi buhariyi aklamayamı çalışalım. açıkçası ben toptancılıktan yanayım. böyle eserlerin toplanıp tek celsede yok edilmesi taraftarıyım. çevremdeki en kurana vakıf kardeş bile kuran tek kaynak dediği halde hadis tenkidi yüzünden kurandan uzaklaşıyor.
birde sinan kardeşin söyledeği TV den sesimizi duyurma konusu var. bu konu benimde aklıma geldi ama hangi putperest yada masonik kanal böyle bir yayına izin verirki. o kanallarda zekeriya beyazdan bizlere sıra gelmez.
neyse dostlar uyarınız içinallah razı olsun bundan sonra daha dikkatli olacağım. yeni şafağın kampanyasına gelince: allah muhammed buhari ve mahallenin topal imamı onlardan razı olsun
Selam arkadaşlar.Mollamız bir geldi,pir geldi.Biz siteyi ufaktan ufaktan sakinleştirmeye çalışırken''Ağır olda molla desinler.''sözünü yalanlayacak şekilde Mollamız arz- endam eyledi. Sevgili Molla, kendini kolla.Tövbe ettim diye haber yolla.Benden günah gider valla.
Neyse sağolsun gençler uyarmış ta bize pek iş düşmemiş.Verdiğin habere gelince:Adamların dangalaklık yaptıkları belli.Furkan'ı eline alıp okumayan bu kişiler sadece kendilerine zarar verseler iyi ama millette koyun gibi be mübarek.Hemen üşüşüveriyorlar sürü halinde.
İktidarın parlayan ve palazlanan yıldızı Yeni Şafak saf kitleleri kendine çekip sayısını arttırmak için böyle hokkabazlıklar yapmaya iyice merak sardı.Türkiye Gaz. paçavrasından rol çalan bu hırsızlara bizim tek yapacağımız hurafe dükkanına dönen bu Yeni Paçavrayı almamak.Onlara vereceğim parayı bir yoksula harcarım,hiç olmazsa ecrim artar.
Bu arada iki küçük ricam olacak:
1.cisi lütfen şu Klavuzu.... olanın sözünü kullanmayalım.Çünkü Allah Adem'in oğluna yol göstersin diye karga gönderiyor.Karga Allah'ın ayeti sevimli bir kuştur.
2.cisi Celebi'ye.Lütfen o resmi ramazandan sonra da koyma.Acayip allerji duyuyom.Yoksa şiir yazmam ha...
Selam ;
Şu sözünü bir açıver
'' Biz siteyi ufaktan ufaktan sakinleştirmeye çalışırken ''
1- Biz'den kastın nedir ?
2- Senden başka sitede sakinleştirilecek bir durum gören kişiler varmıdır ?
3- Varsa kimlerdir ?
4- Eğer böyle birileri varsa , Forum üzerinde arkadaşların kullandıkları deyimlerden (Karga ) seçtikleri resimlere kadar her türlü hakimiyet ve tasarruf hakkına mı sahipler ? Ben bunları bilmiyordum , Bilen açıklarsa çok memnun olacağım !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5- Ufak ufak ne demek ? Bir strateji mi ? (Şimdiye kadar yazdığın yazıların arasına serpiştirdiğin , belki bazıların dikkatinden ve değerlendirmesinden kaçan diğer kelimelerin gibi mi ? )
Tüm yönetici ve Op arkadaşlardan ricam bu kişinin yazdığı yazılarda kullandığı lugat hakkında uyarılması , yoksa ben ferd olarak kendi bildiklerimi yazacağım , ondan sonrada kimse gelip bana şikayette bulunmasın , Kusura bakmayın ............
Katılma Tarihi: 24 eylul 2005 Yer: Almanya Gönderilenler: 333
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam Arkadaslar.
Hic kimseyi rencide etmemek icin, buraya kadar bu baslikta yazilanlara mesafe alarak kendi görüslerimi aktarmak istiyorum:
Bazi Üyelerin asiri tepkili, ki alinganlikta diyebilirsiniz, ve bazi Üyelerinde igneli, veya sert diyelim, üslub kullanmalari her zaman tartismalara yol acmasada, kuruntu, kirginlik, tavir alinmasi ve saire gibi sonuclara sebebiyet verdi ve halen devam ediyor.
Gerek acik acik gerek üstü örtülü sekilde.
Belki bu üyelerden bir taneside benim. Cogu zaman mesaj atarken ve sonrasinda bile acaba birilerini rencide ediyormuyum, yanlis anlasilmalar olabilir mi diye gözden geciriyor ve düsünüyorum. En son Iskenderciler konusundan sonra kendime ceki düzen vermeye calisiyorum. Neticede bende insanim benimde hatalarim olmustur ve olacaktir.
Igneyi önce kendime batirarak sizlerden de rica ediyorum:
Eger bir birimizi tamamlayacak, bir bütün olacaksak, yazacaklarimiza dikkat edelim, özen gösterelim. Seytan'in aramiza girmesine müsade etmeyelim.
Ahmet Mehmetle ayni görüste olmayabilir, ama Ahmet Mehmete fikirlerini dayatma hakkina sahip olmadigi gibi, Mehmet'te Ahmet'e igneli konusmaya, göndermeler yapmaya hakki yoktur.
Eger birimizi rencide edici konusmus, sert üslub kullanmissak, en azindan özel mesaj yolyula uyari yapalim ve diger üye'de yazinin sözkonusu bölümünü degistirsin. Konulari sahsi boyuta indirgeyip Forum'u isgal etmeyelim.
Bakin, Forum'da bile anlasamaz isek, ilerde (bir ihtimal) büyük atilimlar yapildiginda da bir tek bilek olamayiz, yine parca parca...
Ve daha da önemlisi, ayni yolda yürümek isteyen bir Insan bizim durumumuza bakinca, hicte iyi bir izelnim birakmis olmayiz.
Iki üye arasinda anlasmazlik mi var, o halde bir biriyle muhatap olmasinlar.
Herkesin yerine ve konuya göre farkli sertlikte yazi asmasi mümkün. Lütfen bir birimizi özel'den uyaralim, gerek gördügünüzde beni de uyarin, Ahmeti de uyarin, Mehmeti'de.
Tepkilerin olmasi sart, ama ne sekilde olacaginida özen gösterelim.
Sayet aramizda barinmamasi gereken bir Üye olur ise, 1. sikayetler varsa sikayetleri degerlendirelim, 2. genel görüs bir karara varirsa gereken yapilsin.
Admin Dost'dan özellikle rica ediyorum, imkani varsa OP'lara özel bir baslik acsin. Niyeti vardi, ama hala neden acilmadi bilmiyorum.
Bu böyle olmayacak, diger Arkadaslar'da özellikle OP'lar fikrini belirtsin. Ortaklasa cözüm bulalim.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma