Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 23 agustos 2006 Yer: Almanya Gönderilenler: 27
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
KONT TV MELTEM TV MEHTAP TV DOST TV MESAJ TV KANAL7 SAMANYOLU TV NUR TV TV5 BUNLAR KIMIN TEK TEK YAZARSANIZ SEVINIRIM SAKINATLAMAYINIZ KIM OLDUKLARINI TEK TEK YAZINIZ... BIZDE OGRENELIM KIMLERMIS
bu tv lerin tek tek atlayarak/atlamayarak kimin olduklarını ben de bilmiyorum. ama kesin olarak bildiğim bir şey varsa : bu yazdıklarının hemen hepsininde Ehl-i Sünnet Vel Cemaatin üyesi olduklarıdır.
Katılma Tarihi: 05 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 113
KON TV yi bende bilmiyorum.mesaj ve meltem haydar başın,samanyolu ve dost tv nur cemaatinin,tv5 saadet partisinin,kanal7 bir ara milli görüşçüydü şimdi necidir bende anlamakta güçlükçekiyorum.nur tv ise bizim sitenin gediklilerinden iskendercilerin (hani şu 70 küsur yaşından sonra süpermenliğe soyunup küffara karşı cihat edecek olan cengaverin) televizyonu.
KONT TV bu konyanın yerl bir tvsi, belediye adına yayın yapıyor herhalde ama emin değilim, beldeiye de akp'nin bu arada
MELTEM TV MESAJ TV bu ikisi haydar baş cemaatinin tvsi, mesaj kapatıldı herhalde şimdi sadece uydudanyaın yapıyor ama meltem normal yayında partleri vcar bağımsız türkiye diye hatta bunlarla ilgli başlık bile var forumda
NUR TV SAMANYOLU TV bunlar nurcuların, bu konuyla ilgli de yazılar var yine forumda TV5 bu saadetcilerin, saadetciler de işte particiler nasıl olsun,
MEHTAP TV KANAL 7 bu ikisi hangi cilerin onu bilmiyom,
malik bın nebı pekı guzel hosta bunların yayınlanmasındakı amac ne mesela tgrt sabahları bı hoca adında ve kanal7 de beyaz saclı sakallı pamuk bırısı cıkıyor dıgerı elınde kagıt ıkısı konusuyor soyle oldu boyle oldu peygamberımız zamanında dıyorlar yapmasanız sorumlusunuz anlatıyorlar tam ınsanların tvlerı ızledıgı zamnada ve yıllardan berı suruyor bu olay neden nıcın amac ne sızce dogrumu
malik bın nebı pekı guzel hosta bunların yayınlanmasındakı amac ne mesela tgrt sabahları bı hoca adında ve kanal7 de beyaz saclı sakallı pamuk bırısı cıkıyor dıgerı elınde kagıt ıkısı konusuyor soyle oldu boyle oldu peygamberımız zamanında dıyorlar yapmasanız sorumlusunuz anlatıyorlar tam ınsanların tvlerı ızledıgı zamnada ve yıllardan berı suruyor bu olay neden nıcın amac ne sızce dogrumu
EFEKENTLI
selam
Sanırım bu kanalların birçoğu cemaatlerin, mesela nur cemaatinin olabilir bazıları...
Bu programlarla- örneğin kalp gözü- insanların kalbini açmak değil de aksine beynini, kalbini, algılarını kapatıyorlar !
Doğaüstü, insanüstü, efsanevi dizilerle sözde insanlara ders vermek istiyorlar, oysa böylesi kalp gözü olan insanların varlığına inanmak İslam ile çelişir, ki böyle olayların da gerçekleşmesi,realiteden uzaktır.
Ayrıca din konusunda bir hoca sohbet veriyor da, ne kadarı Kurandan, arada gözüme çarpıyor bakıyorum, o kadar uydurma sokuyorlar ki dine insnlar da bunlara inanıyor ve biz asla islamı yaşayamayız diyorlar, dinden soğutuyorlar
Dinini yaşamak isteyen için Kuran yeterli bir kaynaktır, hiçbirşeye-kimseye ihtiyaç yoktur
pekı guzel acıkladın kendınce yorumunu savas1 arkadasım ama madem bunlara ızın verılıyor.ben kendımı bıldım bılelı TGRT denen yayın kurulusu hep boyle seyler gısterır sabahları konusmalar tesbıhler helaller gusulde mezhep degıstırmeye kadar varan sozlerkonusulur.ne oldu sımdı kanal7 pamuk amca cıktı yanında bıde erzurumlu bırı dıye anılan ılahı soyler arkadan fon ılahı ıle tam butun olur yemede yanında yat.nedıyosun bu konuda? neden gerceklerı acıklayan prof.lar yada genelleme yapalım ınsanlarımız var neden kanal acacak kadar paraları yok !!!neden yoksa ıtıbarmı edılmez yada hep engellenıyormu ?? yada bız bunları bılmıyomuyuz mesela yasarnurı ozturk sence dogrumu ?neden bı ALLAH KURAN dıyen kanalımız yok ....
pekı guzel acıkladın kendınce yorumunu savas1 arkadasım ama madem bunlara ızın verılıyor.ben kendımı bıldım bılelı TGRT denen yayın kurulusu hep boyle seyler gısterır sabahları konusmalar tesbıhler helaller gusulde mezhep degıstırmeye kadar varan sozlerkonusulur.ne oldu sımdı kanal7 pamuk amca cıktı yanında bıde erzurumlu bırı dıye anılan ılahı soyler arkadan fon ılahı ıle tam butun olur yemede yanında yat.nedıyosun bu konuda? neden gerceklerı acıklayan prof.lar yada genelleme yapalım ınsanlarımız var neden kanal acacak kadar paraları yok !!!neden yoksa ıtıbarmı edılmez yada hep engellenıyormu ?? yada bız bunları bılmıyomuyuz mesela yasarnurı ozturk sence dogrumu ?neden bı ALLAH KURAN dıyen kanalımız yok ....
herkesten acıklama beklıyroum
ELCIYE ZEVAL OLMAZ vesselam EFEKENTLİ
selam
Yapılacak birşey varsa o da şudur ki, böylelerine itibar etmemek...
neden bunlara izin veriliyor? çünkü halkın talebi bu yönde, halk mesela yaşar nuriye tepkisel yaklaşır, çünkü şahıs, çoğunlukla Kurandan konuşur, halkın da hoşuna gitmez, tv kanalları da bu yüzden çıkarmayabilir...
neden kimse böyle brşye yapmıyor? destek bulamıyor, çünkü toplum geleneksel inançta, sadece Kuran düşüncesini savunan bir kanal çıkması olacak gibi değil
neden neden sormak yerine, yapılacak başka şeyler de var, mesela uydurmalara inananları uyarmak, onları kurana yönlendirmek, kitap okuyanlara uydurulan din Kurandaki din kitabını önermek gbi...
Böylesi daha yararllı olacaktır
saygı ile...
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
bu dedıklerınle olabılecegıne ınanıyomusun savas1 bugune kadar kac ınsanı allahın ıznı ıle o dedıgın yola yonlendırdın? neden tv olmasın o dedıklerının bu nurculardan (SAMANYOLU-KANAL7)yada suleymancılarından(TGRT)ne eksıgı var bı dusun bakalım
s.a efekentli kardeşim, bu adamlar kendi inaç sitemini anlatıyorlar, her inancın içinde vardır bu anlatmak, bunlarda kendi görevlerini yapıyorlar, ben doğru bulmuyorum içerik olarak, bunlara neden izin verildiği konusu, sistemin izniyle açılan tvler, sistemin yasaklarına dokunmadığı için kalıyordur ayakta, ama uydu yayınıyla saklamadan bir şeyler anlatanlarda olabilir, ama gerçekten, tv ve radyo slama uygun olarak açılabilirse, güzel iletişim araçları, ayrıca şunu unutmamak ta fayda var, biz tebliği kendi kulluğumuz için yapıyoruz insanlar için değil, Hani araf suresinde diyor ya, Onlara sorulur siz bu helak olacak kavmi ne diye uyarrsınız onlarda cevaben derki,Umulurki Allah katında bahnemiz olur, Umulur ki aklederler, değişmiş değişmemiş o bizim işimiz değil, Biz düşeni yapalım, Allah katında bahanemzi olur ve umulur ki aklederler, Kaç peygamber toplumunda kabul gördüki, doğruluk kabul görülmekle olmuyor anladığıma göre doğruluk, vahyin kabulü ile oluyor o da diri bir eleştirme mekanizması, vahyi ciddiye almakla, hazırlıklı olmakla our gibme geliyor ne dersin,
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma