Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Ben bu konuda sizden farkli dusunuyorum..
Dinde zorlama yoktur' dan yola cikarak baski ile kapanmanin, daha sonralari icin zararli olduguna sahitlik ettim..
En dogrusunun, cocuk yetistirirken sadece kiz cocuklarini degil, erkek cocuklarini da, Islam'i anlayacagi sekilde anlatmaya baslamak ve oncelikle Yaratan Rabbi tanitmak, anlatmak..!! Ortunmenin bir arac oldugunu kavratmak..! Ortunmek aractir, inanan inanmayan herkes birsekilde ortunur.. Amac ise, irzi korumaktir..! Dikkat cekmemektir.. Insanlari tahrik etmemektir.. Bu illa ki basortusuyle mi olur; hayir.. ama kendini guvende hissediyorsa o sekilde kapanir..
Zorla ortunme, namaz, oruc, camiye goturme dinden cocuklari uzaklastirir.. ve artik Allah icin degil, babadan ebevynden korktugu icin veya onlari memnun etmek icin bunlari yapar hale gelir.. Cocuk yetistirmek, edep ve adabi ogretmek zor is.. Ama buna kiz cocugu buluga erdikten sonra baslamak husranla sonuclanabilir..
Bebeklikten baslamak uzere anlayacagi sekilde, Rabbi yavas yavas tanitmak anlatmak gerekir.. Namus kavramini vs..
Kapananlar derken; basortusu takanlar heralde,, herkes bir sekilde kapaniyor zaten.. Basortusu ile uzerine tum dikkati ceken bir cok bayan var.. Bunlar arac olan basortusunu amac edinmisler..!
Yol usuldur/aractir..Siz eger bir yol yapar diger yollari kapatirsaniz, ya o yol yolsuz olur ya da yolsuzluk yol...!!
Namusu irzi korumak icin ortunmek/kapanmak sart ve bu illa da basortusuyle gerceklesecek diye birsey de yok..! Oyle olsaydi Kuran'da ihtilafa gerek birakmayacak sekilde, sac tellerinizi gostermeyin vs. gibi net emirler yer alirdi..
Gunumuzde irzi korumak icin ortunmekte yetmiyor artik.. Basortulu ortusuz herkes tehli altinda..! Cunku, erkekler bakislarini kisma emrini yerine getirmiyorlar..!
Ogrenciler olmasa, okullari ben de yonetirim..!
Sevgilerimle kardesim
__________________ Hayat sen ne güzelsin
|