Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 02 haziran 2010 Gönderilenler: 137
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
malik bin nebi Yazdı:
Kıyaslayarak onaylamadıysan, inceleyerek inanmak durumundasın inceleyerek anladıysan zaten insan nazarında çözümlenecek bir veridir ki gene bir espirisi kalmaz.
Ha illa bi espirisi olsun istiyorsun yani, yoksa inanmayacaksın. Ya da önce inanıyordun, baktın espirisi yok, inanmadın. Öne sürdüğün şeyin elle tutulur bir tarafı olmadığının farkında değil misin?
malik bin nebi Yazdı:
Evet, aynen öyle önce bu kitab'ın Allah'tan olduğuna inandın sonra da bunu o kitaba söylettin ara sıra da için el vermiyordur acaba diyorsundur ma bastırıyorsun o sesi sürekli :),
Şimdi de sana gayb olandan mı konuşmaya başladın? Tekamülünün bir aşaması olsa gerek :))
mustacanta Yazdı:
Önümüzde mushafın olduğu gerçektir, ama içindekilerin bütün insanlığa hitap olduğu ve gökten indiği görecelidir..(bakınız tarihselcilik evrenscilcilik tartışmaları)
Mesele tarihsellik evrensellik meselesi değil arkadaşım. Kitabın tarihsel olması onun Allah’tan olmayacağı anlamına gelmez.
mustacanta Yazdı:
Kelamullah sandığınız bir kitabın kelamı muhammed olduğunu gördüğünüzde inancınızda azalma olucaksa, bu değerlerinizden şüphe etmelisiniz..
Sanan sizsiniz, ben değilim. Sanılarla inanç olmaz.
mustacanta Yazdı:
Bu söylemleri muhammed uydurdu demekle, muhammed toparladı\oluşturdu demek arasında fark vardır..
Bu söylemler sadece muhammedin değildir..
İçinde kendi coğrafyasının kendi toplumunun bütün birikimleri vardır..
Muhammed veya herhangi bir beşer böyle bir ilmi/bilgiyi ne uydurabilir, ne de toparlayabilir. Aklınızı ve vicdanınızı yanınıza alın, sayıltılarınızı ve hevanızı da bir kenara bırakın, sonra ciddi bir şekilde inceleyin, reddedecekseniz ondan sonra reddedin. (Ki bu yaklaşımla reddetmeniz mümkün değil). Gerçeğin peşindeki insana yakışan da budur.
Kuran, o Allah’tan olmasaydı onda birçok aykırılıklar/çelişkiler bulurlardı diyor (4/82). İncele bakalım bulabilecek misin?
Sevgili mustacanta,
Ben sizi bir yere koymaya çalışmıyorum. Siz, kendinizi olduğunuz yerden yüksekte görüyorsunuz. Hala duvarda asılı bulduğunuz Kuran falan deyip bilmişlik taslıyorsunuz. Diyorum ki, o kitabı peşinen Muhammed'in felsefesi olarak düşünürsen ardını göremezsin arkadaşım.
Forumdaki standart tartışmalar gibi, söylenen sözleri
HIZLIca okuyrak, tevil ederek ve de cevaben yazarak ZANda
bulunuyorsun.. Senin söylediğin manalar benim sözlerden
çıkmaz..
İman akılla ve vicdanla gelecekse buyursun gelsin, zan
ile gelecekse orda dursun..
Su sadece O kuyunun içinde değil, enerjimizi kuyuyu
temizlemek ve berraklaştırmakla harcamanın dışında, temiz
akan herhangi biryerden bir bardak içip yolumuza devam
etmek daha faydalı olacak..
Pırıl pırıl bir kaynak ve Gürül gürül Akan Su diye tanımladığım Kurana "Kör Kuyu" diyenlerin haline ancak acırım. Ellerinde ki kab bir avuc.Beyinleri bir avuc.Sonra kalkmış kuranı durgun suya benzetiyor. İnsan kendini ne zan ediyor? Kalkmış da misal darb etmiş...
Kör kuyu olan sizin gönülleriniz
Yeise düşenler Kurandan ümidini kesenler;
"Ben anlamıyorsam,bunu kimse anlayamaz" mantığını güdenler...Sizler bir Egoist...Birer Deistsiniz. Bu gerçekleri yüzünüze Haykıran UlulEbsart mı kötü oluyor? varsın olsun...Selam ile..
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
Sağlı sollu vur sonra da mazlumu oyna, yemezler ağam yemezler ben bu filimleri çok gördüm, bu yaptığın kötü değil, bu yaptığın kur'an rol modellerinden birine bürünme çabası tamamiyle temiz duygulardasın ve farkında değilsin, rol modellerin söylediği sözleri söyleyebilecek ortamlar yaratmaktasın, ki ondandır ben mi kötü oldum diyorsun ;) denmediği halde.
Bazen musayı oynarsın, bazen ibrahimi, bazen kardeşlerine nasihat eden yusufu, bazen yakup olursun, ama ne zaman kendin oldun o zaman bırakırsın bir hayatı yaşamayı ve başlarsın hayatını yaşamaya,
Kimse sen yanlış düşünüyorsun, böyle düşünme dendiği için düşüncesinden vazgeçmez, ki benim için kimin ne düşündüğünün de bir ehemmiyeti yok mühim olan ne olduklarıdır,
İsimsiz, çelişkisiz metin Allahtansa, gördüğün başka çelişkisiz metinlere de Allah'tan gelen vahiy mi diyeceksin, geriye dönük bilgi edinimi vahiy alma diye bir başlık açmıştım bir göz at istersen,
malik bin nebi Yazdı:
İsimsiz, çelişkisiz metin Allahtansa, gördüğün başka çelişkisiz metinlere de Allah'tan gelen vahiy mi diyeceksin, geriye dönük bilgi edinimi vahiy alma diye bir başlık açmıştım bir göz at istersen,
Bakıyorum da sözün bitmiş, kelime oyununa geçmişsin:)) İyi eğlenceler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma