Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Ey Adem! Sen ve eşin ... Araf 19 daki bu ayet,bu şekilde meallendirildiğinde, üremeyi, kardeşler arası ilişkiden başka hiç bir şekilde açıklayamayız. Bazı kitaplarda,'Adem ve eşi,her zaman ikiz doğuruyormuş, aynı ikizler değil, diğer ikizler evleniyormuş'.Bu çeşit açıklamalarla,ensest ilşikiyi sanki hafifletiliyor gibi bir çaba içine giriyorlar veya,başkaca açıklama bulamadıklarından en yakın üremeyi bu şekilde açıklıyorlar.
Buradaki esas hata,ayeti,bir erkek ve bir dişi olarak ayrı ayrı meallendirmektir diye düşünüyorum
Allah nezdinde İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir. Allah onu topraktan yarattı. Sonra ona "Ol!" dedi ve oluverdi. Ali imran 59 ayetinin tefsirlerine bir bakalım.
Doğrusu Allah katında İsa'nın (yaratılışındaki) durumu, Âdem'in durumu gibidir; onu topraktan yarattı, sonra ona "ol!" dedi, o da oluverdi. Elmalı Hamdi YAZIR
Şübhesiz ki Allah katında Îsâ’nın (babasız yaratılışının) misâli, Âdem’in misâli gibidir. (Allah) onu (da babası olmadan) bir topraktan yarattı, sonra ona “Ol!” dedi, (o da)hemen oluverdi. Hayrat Neşriyat Meali
Allah katında İsa'nın durumu Âdem'in durumu gibidir, ki Allah onu topraktan yarattı ve sonra “Ol!” dedi; işte (insanoğlu böylece) oluverir. Muhammed esed
Şüphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) İsa’nın durumu, Âdem’in durumu gibidir: Onu topraktan yarattı. Sonra ona “ol” dedi. O da hemen oluverdi. Diyanet İşleri Meali. V.s,v.s
, Adem'in annesi babası yok,ilk defa yaratılıyor,İsa peygamberin,annesi ve annesinin soyu var,
Bu tefsirlere göre,babasız olan İsa,babasız olan Adem, aynı katagoride değerlendirilip,kafalar karıştırılıyor ve diğer dinlere bilerek veya bilmiyerek hizmet ediyorlar.
Oysa,biri yaratılıyor,biri doğuyor.Bu çelişkiyi görmeden bir tefsir yaparsak,kabul etsekte,etmesekte,ikisinin de babası Allah'tır diyenleri haklı çıkarırız ki,bilindiği gibi dinimizde bu bir şirktir.
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selamlar.
evet hz isanın durumu ademin durumu gibidir. .. sözü israil yahudilerine. eğer allaha hz isanın babası diyorsanız. adem buna dağa layıktır. oysa her ikiside topraktan yaratıldı.
bu ayet bir ders niteliğindedir. önce adem kim onu bilmek gerekir. topraktan ve diğer evrelerinden nasıl geçtiğini bilmeliyiz. adem olan nasıl ürer. bunu bildikmi. diğerleri gelir. bakalım
1. Ey insanlar! Sizi tek bir nefisten yaratan, ondan eşini yaratan ve her ikisinden birçok erkek ve kadın türetip yayan Rabbinize takvâlı davranın. Ve Kendisiyle birbirinizle dilekleştiğiniz Allah'a ve akrabalığa takvâlı davranın. Şüphesiz Allah, sizin üzerinizde gözeticidir.
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
selamlar.
sayın efrayim abim.
üretmek tek bir malı sürüm yapmak tır. ki . o zaman tek tip insan olur. türetmek ise. arabı türk.ü ingilizi. vb. türeterek çeşitliliği. sağlamaktır. diye düşünüyorum.. yani bu gün dünyada. bir çok milletin var olması. allahın çeşitliği türetmesinden dir.
kuran arab dili ile okunur. diyenler. aslında bu ayete muhalefet ediyor. allah ayetini inkar ediyorlar. allah çeşitlilik yaptığını söylüyor. ve elbette çeşitliliğin dilini de bilir. bu ayetler. ister arap olsun ister yahudi tek millet inancını güdenlerin sonun ne olacahını. ve bizlerdede. arap milliyetçiği yapanların sonun ne olacağını belli ediyor.
ha bir de sizi tebrik ediyorum. yaşadığımız. günün olaylarını buralara taşıdığınız. için .. ne gariptirki. hiç de rahabet görmüyorsunuz. burda yazarlar. günlük halk dilinden çok anlamakta zorluk çektiğimiz. kelimeleri kullanıyor. aslında türkiyede yaşanan islam dinin ne kadar çarpıkları var. millet din diye nelere tapıyor. bunları tartışmamız. gerekli...
size allahdan selamlar. diliyorum..
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
İlk önce, olumlu yaklaşımınız ve nazik övgünüz için teşekkür ederim.
Havva isminin kitabımızda yer almaması,beni farklı düşünmeye zorluyor.Eğer Adem'in eşi olsaydı,ismini bize niye bildirmesin ki yaradan? o zaman meallerde EŞİ nin iyice anlaşılması,başkaca ne manalarda kullanılabilineceğini daha ayrıntılı düşünmek gerekir.
Katılma Tarihi: 06 nisan 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 49
merhaba efrayim,
ben bu konuda takva81 ile aynı düşünüyorum, önce adem nedir onu bilmek gerek.yani hop diye oluveren ilk insan mıdır yoksa var olan insanın farkındalık düzeyi midir? Havva ismi kuranda yok ama Adem ismi de bir kişiye verilmiş özel bir ad gibi gelmiyor bana, hani daha çok insanı temsil ediyor gibi, adem olan anlar derler ya o anlama yeteneği o kapasiteye atıfta bulunuluyor gibi daha çok, hal böyle olunca eşinden de ayrıca bir isimle bahsetmeye gerek kalmıyor çünkü adem insanlığı temsil ediyor.
İsa'nın durumunun Adem gibi olmasının onun babasızlığına değil insanoğlu olduğuna işaret ettiğini düşünüyorum, çünkü biliyoruz ki hristiyan toplumlar İsa'nın Tanrı oğlu olduğunu iddia ederek ona da Tanrı vasfı yüklerler hatta hristiyanlar arasında İsa'nın bizzat Tanrı'nın kendisi olduğunu ileri sürenler var, bu durum onlar için bir cevap olabilir. bu şekilde düşündüğüm zaman taşlar biraz daha rahat oturuyor yerine.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma