Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
abaza milletin cengaver evlatları olan bizler için cennetin bir anlamı kalmadı desenize. millet mealciler sayesinde cenneti helal umumihane olarak kabul ederek inanıyorlardı bunu da üzerine basa basa ilan ediyorlardı.
tarikatın tekinde dinlemiştim "uçkurunuza sahip olun,açığı cennette kapatırsınız"
.......
Ben asil aibergcilerin, Huri irki teorisi sallanmaya basladi. Dabbet gene karistirmis ona mi yansam ? Tarikatcilarin BUYUK HURI odulune mi yansam kafam karisti ....
__________________ Dabbetciler icin buraya: Bu Allah'in Dabbeti: www.hansvonaiberg.org
Iskenderciciler icin buraya: Buda Allah'in Mehdisiymis! www.iskenderalimihr.com bakabilirsiniz
Kur'an bize cennet nimetlerinin dünyadakilerinin benzeri olduğunu söyler.Şimdi kadın,erkek erkek de kadın için bu dünyada nimet mi değilmi?Nimet diyenler,cennette kadın ve erkekler için her iki cinsi de tatmin edecek bakir ve bakirelerin olacağına inansınlar.Nimet değil diyenler,diğer nimetler için sıraya girsinler.Bence en iyi çözüm bu.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
...........Allah'a inanıp Kuran'ı rehber edinenler ahirette sevdiklerine kavuşacaklarına inananlar için benim yorumum onlara şaşırtıcı gelmeyecektir. "Huri"lerin varlığına inananlara gelince, onlara Kuran'ı iyice okuyup düşünmeye davet ediyorum; Allah ve indirdiği rehberden başka hiçbir kaynak savunulmamalı.........
uhhh guzel bir tesbit. "Allah ve indirdiği rehberden başka hiçbir kaynak savunulmamalı" prensibi gozonune alinmadiginda ortada huriler, nuriler, Kuranda olmayan bu oduller cikmis ya. Bu hadis yobazlari, bankerleri bile gecmisler, 1/72 veriyorlar. Bir erkege 72 huri.
Allahin kitabi her zaman oldugu gibi bu yobazlarin bir sacmaligini yuzlerine vurdu.
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
Yanliz bu biraz uzun bir reklam olmus. 1400 senedir suruyormus. Tarikat cemberinden gecen herkes huri masallarini iyi biliyordur. Tekrar anlatmaya gerek yok. Hemde Oyle ballandira balandira anlatirlar ki ...
...ölümsüz gençler (E Yüksel, Elmalılı, Bursevi Mevdudi,)
Vildan, doğan anlamındaki "velid"in çoğulu. Görülen o ki "gılman"ın ve "vildân"ın cinsiyeti bilinmiyor.
Sevgi ile,
Hasan Akçay
Hasan dostum elbetde bu tur sacmaliklara cevap vermeliyiz. Verdigin linkdeki resim olayin hangi boyutlara varabilecegini gosteriyor.
VILDAN ve GILMAN = COCUKLAR
13:23, 52:24, 56:17 ve 76:19 52:24 ayetlerinde geçen “gilman” ve “vildan” kelimeleri cocuklar anlamına gelir.
(RA'D suresi 23. ayet) Cennatü adniy yedhuluneha ve men saleha min abaihim ve ezvacihim ve zürriyyatihim vel melaiketü yedhulune aleyhim min külli bab
(RA'D suresi 23. ayet) Adin cennetleri: onlara girecekler, atalarından ve zevcelerinden ve zürriyyetlerinden salih olanlar da beraber, öyle ki Melekler her kapıdan yerlerine girerek diyecekler
...ölümsüz gençler (E Yüksel, Elmalılı, Bursevi Mevdudi,)
Vildan, doğan anlamındaki "velid"in çoğulu. Görülen o ki "gılman"ın ve "vildân"ın cinsiyeti bilinmiyor.
Sevgi ile,
Hasan Akçay
Hasan dostum elbetde bu tur sacmaliklara cevap vermeliyiz. Verdigin linkdeki resim olayin hangi boyutlara varabilecegini gosteriyor.
VILDAN ve GILMAN = COCUKLAR
13:23, 52:24, 56:17 ve 76:19 52:24 ayetlerinde geçen “gilman” ve “vildan” kelimeleri cocuklar anlamına gelir.
(RA'D suresi 23. ayet) Cennatü adniy yedhuluneha ve men saleha min abaihim ve ezvacihim ve zürriyyatihim vel melaiketü yedhulune aleyhim min külli bab
(RA'D suresi 23. ayet) Adin cennetleri: onlara girecekler, atalarından ve zevcelerinden ve zürriyyetlerinden salih olanlar da beraber, öyle ki Melekler her kapıdan yerlerine girerek diyecekler
Bu sorun esasında hepimizin sorunu,nefsimizin isteklerine göre uyarlamaya çalışıyoruz ayetleri.Sanki istediğimiz ifadeleri bulmaya çalışıyor,hoşumuza gitmeyen yasakları görünce o bölümü hızlıca geçiyoruz.(ifadelerim geneldir).Kolayda değil hani %100 objektif yorumlayabilmek,geçmiş inançları,hurafeleri,nefsi istekleri yoksayarak kendini Allah'a,Kur'ana adamak.Belkide bir süreç işi bu.
Radyoman'ın alıntısınıda okudum.Bir çok yerde akılcı olarak görmeme rağmen açıkcası beni tam manası ile tatmin etmedi.Allah'a şükür cennete gidecek olursam huri beklentim yok.Ama en azından sevdiğim insanıda(eşimi) yanımda görmek isterim:) Bu anlamda birbirleri için elbise olarak yaratılan kadın ve erkek(eş olanlar) kasdedilmiş olabilir diye düşünüyorum.
Kadın ve erkeğin yanyana geldiği her zaman cinsel ilişki meydana gelir diye düşünmek ayrı bir acı durum.Bu anlamda cennette kadın ve erkek,yada güzel gözlü huriler ifadelerine rastlanınca neden hemen kafa cinselliğe takılır anlamıyorum.(anlıyorumda anlamıyorum)
Cennet sadece yeme içme mekanımıdır?
Anlatımlarda mübalağaların olduğu bir gerçek.islamiyetle ilk tanıştığım yıllarda 10 lu yaşlarda,elime bir kitap serisi geçti.Serinin içinde Cinler,Cennet ve Cehennem konulu kitaplar vardı.Hemen elime en çok ilgimi çeken konu olan cinler ile ilgili kitabı aldım ve korkumdan yıllarca uyuyamadım(abartı yok) ve zaman zamanda hala korkulu rüyalar görürüm.Daha sonra cennet ve cehennem ile ilgili kitapları okumaya başladım.Cennet korkunç tasvir edilmişti yılanlar,akrepler,zebaniler,7000 bin çukurun içinde 7000 kuyu 7000 kuyunun içinde 7000 canavar gibi korkunç tasvirler vardı.Cennet ise harika anlatılmış.Nfsimin bütün isteklerine cevap veriyordu.Yeşil bahçeler,her çeşit yiyecek içecek,yaşıt kızlar vs. Hatta evli olanlara huri verilmeyeceğide yazıyordu bu yüzden daha güzel hurilere kavuşmak için (!) o dönemde evlenmemeye karar vermiştim.Öyle ya 70 tane dururken napayım 1 tane hanımı...
Şimdi düşünüyorumda belkide bu tasvirler kötüniyetli yapılmamıştı.Cehennem o kadar kötü anlatılmıştı ki insanlar bundan sakınsınlar yada cennet o kadar insani duygulara cevap verecek şekilde tasvir edilmişti ki insanın sırf bunlar için bile olsa islamiyete yakın olması için.Malesef bazılarının amacı tamamen cennete gitmek...
Sonunda kararımı verdim.İbadetimi cennet için değil Allahın rızasını kazanmak için,din gününde mahçup olmamak için yapmalıydım.Bu şekilde düşününce cennetinde çok fazla önemi kalmıyor.
Sanırım çok konuşup yine karıştırdım herşeyi birbirne af buyurun:)
.......Allah'a şükür cennete gidecek olursam huri beklentim yok.Ama en azından sevdiğim insanıda(eşimi) yanımda görmek isterim:) Bu anlamda birbirleri için elbise olarak yaratılan kadın ve erkek(eş olanlar) kasdedilmiş olabilir diye düşünüyorum. ......
Selam Mircan
Rad Suresi 23 "Adn cennetleri; onlara gireceklerdir; babalarından, eşlerinden ve çocuklarından salih olanlarla birlikte, öyle ki, melekler her kapıdan yanlarına girerek diyecekler:"
Rad Suresi 24 "«Sabrettiğiniz için size selam olsun. Ahiret yurdu ne güzeldir!»"
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma